Site Overlay

Vulkanizerske usluge

Vulkanizerski servis opremljen je savremenom opremom i praćen radom profesionalnog osoblja pobrinuće se za sigurnost i ispravnost točkova Vašeg vozila. Vulkanizerski servis nudi usluge za sve profile guma iz putničkog i teretnog programa. 

Sve što vaš pneumatik treba

Prodaja guma

Pogledajte našu ponudu guma

Montaža guma

Montiranje i demontiranje guma

Balansiranje guma

Balansiranje pneumatika vozila

Popravak guma

Krpljenje gume

Popravak felgi

Peglanje felgi

Ugradnja ventila

Ugradnja ventila na gumu

U nastavku saznajte više o vulkanizerskim uslugama.

Montaža i demontaža guma

Montaža guma predstavlja stavljanje gume na felgu, a demontaža obrnut proces tj. skidanje gume sa felge.

Balansiranje guma

Balansiranje gume je uravnoteženje mase točkova, koje se postiže korišćenjem tzv. tegova. Preporuka je da se nakon montaže guma uradi i balansiranje, kako ne bi došlo do podrhtavanja volana ili komplet vozila.

Popravak guma

Popravka guma je uslovljena stepenom oštećenja. Ukoliko se pregledom utvrdi da su oštećenja veća, preporučuje se kupovina novih guma, ali ukoliko se utvrdi da su manja oštećenja onda se najčešće radi popravka pomoću čepova ili fleka.

Popravak felgi

Oštećena felga prije svega nije u balansu, opasna je za vožnju jer može pući pri sledećem većem udaru u oštećeno mjesto. Oštećene felge stvaraju vibracije i trešenje u vožnji, što može izazvati štetu na suspenziji vozila. Oštećene felge treba ispeglati / ispraviti i ponovo balansirati.

Ugradnja / zamjena ventila

Ventili na gumama automobila služe za regulaciju pritiska. Optimalan nivo pritiska u gumama osigurava pravilno prijanjanje gume za površinu, kao i manju potrošnju goriva. Ventili guma su potrošni materijal, te ih je s vremenom potrebno zamjeniti. Većina vozača mijenja ventil tek kad se pokida, te počne ispuštati zrak iz guma, ali se preporučuje prilikom svake sezonske promjene guma.

Vulkanizerske usluge za teretni program

Pored vulkanizerskih usluga za putnička vozila, nudimo usluge i za teretna vozila.

Prodaja guma

Pogledajte našu ponudu bogatu ponudu guma svih dimenzija.

Sve što je potrebno jeste da nas posjetite ili da nas kontaktirate oko potencijalnog termina.